چرا اکثر NFTها بر روی شبکه اتریوم ساخته می‌شوند؟

در این مقاله قصد داریم به بررسی یک سوال در حوزه ارزهای دیجیتال بپردازیم و آن هم این است که چرا بیشتر NFTها بر روی شبکه اتریوم  ساخته می‌شوند. اگر این مسئله برای شما عزیزان نیز سوال است، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا دلیل این اتفاق را برای شما عزیزان شرح دهیم. اما پیش از آن یک توضیح اجمالی راجب NFT و شبکه اتریوم خواهیم داشت.

شبکه اتریوم چیست؟

اتریوم یکی از بزرگترین رمز ارزهای دیجیتالی شناخته شده در حوزه ارزهای دیجیتال می‌باشد، دلیل این سخن نیز این است که این شبکه دومین رمز ارز دیجیتالی بزرگ بعد از رمز ارز بیت کوین می‌باشد. بر اساس ارزش و حجم بازار نیز این شبکه در رتبه بعد از بیت کوین قرار دارد. علاوه بر مواردی که به آنان اشاره کردیم شبکه اتریوم یکی از بزرگترین شبکه‌های بلاکچین را در اختیار دارد که بسیاری از رمز ارزها بر روی آن پایه ریزی شده‌اند.

NFT چیست؟

NFT در حقیقت همان توکن‌های غیرقابل تعویض می‌باشد. این دارایی‌ها به عنوان یک گواهی مالکیت دیجیتالی غیرتکراری برای تمامی دارایی‌ها صادر خواهند شد. در واقع NFT قرارداد هوشمند است که با استفاده از پلتفرم‌های اپن سورس تنظیم نماید و برای ایمن سازی آن به صورت دیجیتالی از آن بهره ببرد. بعد از این که یک NFT ایجاد شد می‌توان آن را ذخیره کرد و به صورت دائم آن را نگه داشت و یا این که آن را ذخیره کرد. ذخیره این دارایی نیز بر بستر اتریوم امکان پذیر می‌باشد.

NFTها در حال حاضر و هم اکنون دنیای هنر و دیجیتال را در دست خود گرفته‌اند. هنرمندان به لطف وجود این پلتفرم توانسته‌اند فروش هنگفت آثار هنری خود درآمد خوبی را به دست آورند. به همین دلیل است که همواره شاهد این هستیم که افراد مشهور بیشتری به این بازار می‌پیوندند. اما باید این را در نظر داشته باشید که نر دیجیتالی تنها یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد NFTها می‌باشد. کاربران قادر خواهند بود به واسطه این NFTها مالکیت خود را بر یک دارایی مشخص کنند. اگر اندی وارهول در اواخر دهه 90 میلادی به دنیا می‌آمد شاید سوپ کمپبل را به عنوان یک NFT ضرب می‌کرد. زمان زیادی از منتشر کردن یکی از آلبوم‌های رپر معروف کانیه وست نگذشته‌ است. حتی یک روز ممکن است که مالکیت خانه و یا ماشین شما نیز به واسطه NFT مشخص گردد. NFT و همچنین اتریوم قادر هستند مشکلاتی که امروزه در شبکه اینترنت وجود دارد را به خوبی حل کنند. همان گونه که همه چیز در حال دیجیتالی شدن می‌باشد از طرفی نیز نیاز به مالکیت نیز به مراتب بیشتر خواهد شد. البته جا دارد به این مسئله نیز اشاره کنیم که اقلام دیجیتال اغلب فقط در زمینه محصول خود کار کنند.

آیا NFTها بر اساس اتریوم هستند؟

همان گونه که پیش از این نیز به آن اشاره کردیم NFTها و اتریوم هر دو به دنبال این هستند تا که بتوانند مشکلات امروزه اینترنت را تا حد زیادی بهبود بخشند. توکن‌های غیرمثلثی یا همان NFTها با هر یک از پروژه‌های مبتنی بر اتریوم سازگاری دارند. به عنوان نمونه شما قادر خواهید بود در این فضا یک قطعه پرتره را با یک بلیط مبادله نمایید. تقریبا می‌توان گفت که تمام NFTها بخشی از شبکه اتریوم می‌باشند. اتر به مانند بیت کوین یک رمز ارز دیجیتالی می‌باشد، اما بلاکچین اتریوم قادر است که از NFTها پشتیبانی کند و آنان را فعال نماید. اتریوم قادر است که اطلاعات آنان را ذخیره نماید و به آنان اجازه دهد که عملکردی متفاوت را از خود به نمایش بگذارند و به مانند سایر رمز ارزها عمل نکنند.

NFTها دارای یک پتانسیل باور نکردنی هستند و ERC-721 برای رفع نیاز به توکن‌های مخصوص و ویژه ایجاد شده است. علاوه بر این مسئله استاندارد شبکه اتریوم به دلیل کمیاب بودن و نادر بودن دارای تمایز از سایر شبکه‌ها می‌باشد و قادر است ارزش بیشتری را نسبت به توکن‌های دیگر همان قرارداد هوشمند داشته باشد. اتریوم قادر است که توکن‌های NFT را بر اساس حجم خرید و فروش رتبه بندی نماید.

اما در جواب به این سوال که آیا برای ساخت NFT نیاز به اتریوم است؟ باید بگوییم که این مسئله کاملا اشتباه است و اتریوم پیش نیاز و لازمه ایجاد NFT نمی‌باشد. دلیل این سخن نیز این است که به واسطه شبکه ارزهای دیجیتال دیگری به مانند کاردانو نیز می‌توان NFT را ایجاد کرد. پس با توجه به این مسئله اگر بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که ایا اتریوم پیش نیاز ساخت NFT است؟ باز هم جواب ما نه خواهد بود.

چرا بیشتر NFTها روی اتریوم هستند؟

اگر شما از جمله فعالان بازار ارزهای دیجیتال باشید به خوبی به این مسئله واقف خواهید بود که شبکه اتریوم در میان سایر شبکه‌ها پیشتاز می‌باشد و NFTها در بلاکچین اتریوم برای اولین بار ایجاد شده‌اند. پس با توجه به این مسئله NFTها به طور متوسط با قیمت بسیاربالاتری به فروش خواهند رسید. با این اوصاف می‌توان نتیجه گرفت که سازندگان آنها را به سایر پلتفرم‌های موجود برای ساخت NFT ترجیح می‌دهند. پس رابطه کلی میان اتریوم و NFT یک رابطه بسیار خوب و قوی می‌باشد.

بلاکچین شبکه اتریوم به سبب ساختار خاص و ویژه‌ای که دارد از امنیت بسیار بالایی برخود دار است و قادر است بازار مالی غیرمتمرکز را به خوبی مدیریت نماید. علاوه بر این مسئله بلاکچین، NFTها را در معرض دید بسیار گسترده قرار خواهد داد و رشد این بازار را سبب خواهد شد. همچنین، سیستم NFTها باید همچنان با ساختار کلی شبکه اتریوم هم خوانی داشته باشد تا کیف پول اتریوم به مانند کیف پول متامسک قادر باشد از آنان به خوبی پشتیبانی به عمل آورد.

با تمام این اوصاف، حجم بالای ترافیک شبکه سبب کند شدن تراکنش‌ها در شبکه خواهد شد و همین مسئله سبب خواهد شد که میزان کارمزد تراکنش در شبکه به مراتب بالاتر از گذشته شود. OpenSea و Rarible دو بازار بسیار محبوب در حوزه NFT می‌باشند که بر بستر شبکه اتریوم در حال فعالیت می‌باشند. با تمام این اوصاف به دلیل محدودیت‌های خاصی که بلاکچین اتریوم دارد، سازندگان NFT برای غلبه بر مشکلات به راه حل‌های دیگری به مانند استفاده از یک بلاکچین دیگر به مانند سولانا روی آورده اند.

OpenSea: این پلتفرم به صورت کاملا غیرمتمرکز مناسب کاربرانی می‌باشد که به دنبال ضرب، خرید و یا فروش NFTها هستند. طبق اطلاعات به دست آمده، اپن سی که بیشتر به عنوان یک تجمیع کننده و بازار NFT مشغول به کار است. توانسته است تناه برای یک ماه در سال رقمی در حدود 3 هزار میلیارد دلار حجم داشته باشد که رقم بسیار قابل توجهی می‌باشد. این پلتفرم در حال حاضر بزرگترین بازار NFT می‌باشد و حجم تراکنش‌های آن بسیار بالا است. البته جا دارد این را نیز خدمت شما عزیزان بگوییم که این پلتفرم دارای رقبایی نیز می‌باشد که همواره در حال رقابت با آن می‌باشند و در صدد این هستند که جای این پلتفرم برتر را بگیرند.

nft بر روی شبکه اتریوم


NFTهای اتریوم در مقابل NFTهای سولانا

فرایند کلی در شبکه بلاکچین سولانا و اتریوم با یکدیگر بسیار متفاوت می‌باشد. اثبات کار همان الگویی است که شبکه اتریوم از آن بهره می‌برد و سبب شده است که شبکه اتریوم غیرمتمرکزتر با مقیاس پذیری کمتر شود. اگر پروژه اتریوم 2 به زودی اجرا نشود ممکن است که رهبر بلاکچین هر لحظه جایگاه خود را از دست بدهد.

در مقابل، از ترکیب اثبات سهام و اثبات تاریخ استفاده می‌کند، روشی با امنیت به مراتب کمتر ولی با کارآمدی بیشتر که امکان صورت گرفتن تراکنش‌ها را با سرعتی به مراتب بالاتر از شبکه اتریوم محقق خواهد ساخت، علاوه بر این مسئله کارمزد تراکنش در این شبکه بسیار ناچیز است. اما با تمام این اوصاف شبکه اتریوم با توجه به موقعیتی که در بازار دارد و اعتماد بیشتری که کاربران حوزه ارزهای دیجیتال به آن دارند توانسته است که بیشترین میزان استخراج NFT را به خود اختصاص دهد.

SolSea بازار آزاد شبکه ارز دیجیتال سولانا می‌باشد. در زمان ضرب کردن NFT، به سازنده و یا همان مالک NFT این اجازه را خواهد داد تا که بتواند مجوزهای خود را انتخاب کند و در آن به کار گیرد. به صورت کلی قضیه بدین صورت است که خریدار و فروشنده نیازهای یکدیگر را می‌شناسند و برای همین نیز مجموعه خود را طبق نیازهای یکدیگر خواهند ساخت.

 

چرا NFTها از اتریوم استفاده می‌کنند و نه از بیت کوین؟

هدف اصلی و اساسی در شبکه اتریوم این است که قرارداد هوشمند اتریوم و عملیات پلتفرم برنامه غیرمتمرکز را برای استفاده و همچنین کسب درآمد به نحوی راحت‌تر کند تا این که خود را به عنوان یک سیستم پولی جدید به دنیا معرفی کند. با تمام این اوصاف، ساتوشی ناکاموتو بیت کوین را یک سیستم نقدی الکترونیکی همتا به همتا معرفی کرد.

شاید برای برخی از شما عزیزان این سوال مطرح شود که همتا به همتا به چه معناست؟ در ادامه با ما همراه باشید تا یک تعریف کلی در رابطه با همتا به همتا برای شما عزیزان داشته باشیم.

شبکه همتا به همتا یک مدت ارتباط غیرمتمرکز بین دو شبکه همتا می‌باشد که به نام گره و یا همان نود نیز شناخته می‌شوند. این نودها قادر خواهند بود بدون نیاز به سرور مرکزی به یکدیگر متصل شوند و با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. به بیان ساده همتا به همتا به حالتی گفته می‌شود که در ان برای انتقال داده بین افراد نیازی به شخص ثالث نخواهد بود.

قراردادهای هوشمندی که مالکیت را اختصاص می‌دهند و بر قابلیت انتقال NFTها به نحوی نظارت می‌کنند، برای ایجاد توکن‌های غیرمثلثی استفاده می‌شوند که شبکه بلاکچین بیت کوین قادر به پشتیبانی از آن نخواهد بود. NFTها هیچ گاه قابلیت تعویض ندارند و این در حالی است که هر بیت کوین دارای ارزش یکسانی می‌باشد، ولی NFT نوعی از دارایی است که می‌تواند بسته به هر لحظه ارزش متفاوتی را به ثبت خواهد رساند.

به عنوان نمونه وقتی یک سازنده، اقدام به ساخت یک NFT می‌کند، کدی را به اجرا در خواهد آورد که آن کد در قراردادهای هوشمند ذخیره می‌شوند که از استانداردهای متفاوتی به مانند استاندارد شبکه اتریوم تبعیت خواهند کرد. این داده‌ها و اطلاعات در شبکه بلاکچین اتریوم ذخیره خواهند شد و این دققیقا جایی است که در آن NFT مدیریت خواهد شد.

علاوه بر مواردی که تا به اینجای کار به آنان اشاره کردیم، هر توکن دارای یک هویت و شخصیت خاص می‌باشد که به یک آدرس مستقل در اتریوم متصل شده است، در این بین هر توکن دارای یک مالک منحصر به فرد می‌باشد که به راحتی قابل شناسایی است، و دلیل قابل شناسایی بودن آن نیز این است که مبتنی بر شبکه اتریوم در حال فعالیت می‌باشد. با توجه به این مسئله این قبیل NFTها را می‌توان در بسیاری از صرافی‌های مبتنی بر شبکه اتریوم خریداری و معامله کرد.

کدام بلاکچین برای NFTها بهتر می‌باشد؟

آیا فقط NFTها و شبکه اتریوم با هم سازگار هستند و بلاک‌چین‌های دیگر برای NFTها مناسب نیستند؟ همان گونه که در این مطلب نیز به آن اشاره شد، پاسخ این سوال منفی می‌باشد. اما در زمان انتخاب هر بلاک چین برای استخراج کردن NFT، مانند اتریوم برای توسعه NFT، از استحکام قراردادهای هوشمند آن اطمینان حاصل فرمایید. ساختار کارمزد بلاکچین، اقدامات امنیتی و سرعت تراکنش را بررسی کنید و احتمال فورک را نیز در نظر داشته باشید.

در بازار ارزهای دیجیتال، این دنیای وسیع و گسترده، NFTها دارای جایگاه مهم و کلیدی هستند. آنان به طور فعال در پذیرش انبوه فناوری بلاکچین مشارکت می‌کنند، و دلیل این مشارکت نیز این است که ارتباط نزدیکی با دنیای هنر و بازی دارند.با تمام این اوصاف، انعطاف پذیری قراردادهای هوشمند یک بلاکچین جز اصلی و کلیدی امنیت جامع فناوری دفتر کل توزیع است. قراردادهای هوشمند باید آزمایشات و مقایسات وسیعی را پشت سر بگذارند تا بتوانند در آینده به بالاترین سطح اطمینان و کارایی را ارائه دهند و حداقل قادر باشند امنیت سیستم را به خوبی تضمین کنند.

علاوه بر این مسئله، راه حل‌های مقرون به صرفه برای تراکنش‌های مبتنی بر NFT مورد نیاز است و به نوعی الزامی می‌باشد. پس با توجه به این مسئله ساختار هزینه برای NFTها در بلاک چین عامل بسیار مهمی است که باید در نظر گرفته شود و گزینه به صرفه و دارای هزینه کارمزد پایین برای ساخت NFT مورد استفاده قرار گیرد.

هاردفورک‌های به وجود آمده در یک شبکه قادر خواهند بود به راحتی توکن‌های غیرمثلثی را به خطر بیاندازند، و دلیل این سخن نیز این است که کپی کردن NFTها یکپارچگی آنان را به صورت کامل زیر سوال خواهد برد. پس با توجه به این مسئله، طراحان NFT  و بازارهای آنان بر روی بلاکچینی باید NFTهای خود را بسازند که در برابر قورک مقاوم باشد.

به صورت کلی از آنجایی که بلاکچین‌ها از نظر طرز طراحی و پایه ریزی غیر قابل تغییر نیستند، نهایی شدن سریعتر به این معنی است که مهاجمان و هکران چهارچوب‌های زمانی کمتری را برای به خطر انداختن دفتر کل دیجیتال دارند. پس با توجه به این مسئله هر شبکه‌ای که با حفظ تمرکززدایی به نهایی شدن تراکنش به صورت سریع‌تر دست پیدا کند، برای ساخت NFT شبکه ایده‌آل تری به نظر خواهد رسید.

به غیر از مواردی که به آنان اشاره کردیم، انتخاب نهایی بلاکچین برای توسعه NFT به اهداف و نیازهای خود شما عزیزان بستگی خواهد داشت. به مانند این که باید از خودتان بپرسید که به چه منظور می‌خواهید NFT داشته باشید و بودجه و سرمایه گذاری شما برای ساخت یک NFT چقدر می‌باشد؟ توصیه ما به شما عزیزان این است که قبل از هر کاری اقدام به شناسایی NFTها کنید و بدون اطلاعات کافی دست به ساخت و صرف هزینه برای ایجاد NFT نزنید.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم پاسخ این سوال که چرا بیشتر NFTها بر روی شبکه اتریوم هستند بدهیم و از طرفی یک تعریف جامع از NFT و نیز شبکه اتریوم برای شما عزیزان آوردیم. همان گونه که در این مطلب نیز به آن پرداخته شد شبکه ارز دیجیتال اتریوم یکی از بزرگترین بلاکچین‌های حوزه ارزهای دیجیتال را در اختیار دارد که بسیاری از رمز ارزهای این حوزه کار خود را بر روی بستر آن آغاز کرده‌اند. علاوه بر این مسئله همان گونه که اشاره شد بسیاری از NFTهای موجود در حوزه ارزهای دیجیتال بر روی شبکه بلاکچین اتریوم بنا شده‌اند و دلیل آن نیز در حقیقت این است که این شبکه به خوبی توانسته است که اعتماد کاربران را به دست آورد و سازندگان این پلتفرم را نسبت به دیگر پلتفرم‌ها ترجیح می‌دهند.

علاوه بر مواردی که به آنان پرداخته شد جا دارد به این مسئله اشاره کنیم که این مسئله کاملا درست است که ارتباط میان NFT و اتریوم یک ارتباط بسیار قوی و خوب است، اما این به این معنی نیست که NFTها تنها بر روی این شبکه قادر به ساخته شدن هستند. NFTها را می‌توان بر روی دیگر پلتفرم‌های به مانند پلتفرم سولانا ایجاد کرد. حتی در برخی از موارد سولانا برتری‌هایی نسبت به شبکه اتریوم دارد ولی به سبب اعتماد مردم به این شبکه همچنان حرف اول را اتریوم در زمینه ساخت NFT می‌زند.

در پایان نیز جا دارد به این مسئله اشاره کنیم که قبل از هر کاری در حوزه ارزهای دیجیتال و NFT بهترین کار این است که اطلاعات کافی را در این زمینه به دست آورید تا که در ادامه روند کاری خود در این حوزه با مشکلات عدیده رو به رو نشوید و دارایی خود را در این راه از دست ندهید.

 

مرجع: cryptonews

Comments

Popular posts from this blog

ارز دیجیتال زین فین را یهتر بشناسید

معرفی ارز دیجیتال چیلیز

ارز دیجیتال نیر Near چیست؟